Sensor för fingeravtryck och iCloud Keychain

En sak som jag inte hört eller sett på bloggar och nyhetssidor är kombinationen iCloud Keychain och sensorn för fingeravtryck i nya iPhone 5S.

Det ryktas väldigt mycket om en sensor för fingeravtryck i Apples nya iPhone, den som nästan alla kallar ”5s”. Däremot har jag inte läst eller sett kopplingar till Apples nya lösenordstjänst iCloud Keychain. 

Att man endast skulle ha nytta av sensorn för fingeravtryck för att låsa upp sin telefon, d.v.s. knapplås/tangentlås/skärmlås, vore lite väl smalt och kan kännas onödigt. Jag tror att en koppling med Apples nya lösenordstjänst borde vara svaret på vad man egentligen skall med den nya sensorn till.

iCloud Keychain sparar dina lösenord på ett ställe, och kan sedan användas för att logga in på olika sidor och appar runt om i iOS / OSX världen. Om detta skulle kunna bindas ihop med en läsare för dina fingrar, som automatiskt hämtade hem lösenordet från ”Keychain” och skrev in det på aktuell sida/app, känns det mycket mer vettigt.

Någonting att skriva om, och gräva i, för de större bloggarna kanske?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *