Starbucks börjar använda Passbook i iPhone

Då börjar en av de största aktörerna i USA att använda sig av Passbook för iPhone och iOS 6, vad betyder detta nu då ?

Under presskonferensen för iPhone 5, samt för iOS 6, visade Apple stolt upp sin nya tjänst ”Passbook”. Det var en del frågetecken kring tjänsten, och det är fortfarande många som undrar hur många företag som kommer hoppa på detta tåget. Frågorna kring avsaknad av NFC och ifall Passbook skulle ersätta den funktionen på iPhone börjar kanske få ett svar.

Nu har alltså Starbucks, den största amerikanska kaffe-kedjan (fik, snabbmat, café osv), börjat använda sig av Passbook. Ett stort steg för tjänsten, Apple och iOS.

McDonalds har också utannonserat att tjänsten är på gång för deras restauranger, och sedan tidigare är flera stora flygbolag och andra resetjänster klara och redo att börja använda sig av Passbook.

Vad betyder nu detta för Sverige då ?

Ja det återstår att se vad vi i Sverige kan göra med funktionerna i Passbook. 

Personligen ser jag massor med möjligheter. Tänkt dig att samla alla rabattkuponger, presentkort, bussbiljetter, stämpelkort, biobiljetter etc etc etc i en och samma app i iPhone. Ett exempel på detta kan ju vara att du köper en biobiljett på internet, den kommer upp i din Passbook i iPhone och du använder dig sedan av den när du går in på biografen. Enkelt och smidigt och eftersom (i detta exemplet) SF även har sin bioklubb inbyggt i appen, får du bonuspoängen direkt i Passbook, istället för att ha ett extra kort för detta.

Spännande, och vem vet, kanske får Passbook stöd för NFC i iPhone 6 nästa år….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *