Sökordsoptimering – En djungel för bloggare

Ordet sökordsoptimering, eller SEO som det så fint förkortas (efter engelskans Search Enging Optimization), är någonting som många bloggare struntar i, men som kan vara skillnaden på framgång och misslyckande.

Har du aldrig gett dig in i området kring sökordsoptimering och du samtidigt äger en blogg, bör du snarast lära dig vad det handlar om, och hur du kan förbättra din egen hemsida / blogg.

Enkelt förklarat så handlar detta ämne om hur sökmotorer uppfattar din sida, och hur samma sidor presenterar din sida utåt. Man kan säga att det arbete du lägger på att optimera din sida, syns igenom utåt i sökningar och presentation av din sida på Internet.

För att öka effektiviteten på din sida krävs en bra grund, som gör att olika sökmotorer hittar din sida på ett relevant sätt, och med hjälp av rätt sökord.

Ett sätt på vägen mot detta är att fundera på dina nyckelord. Dvs. de orden som bäst beskriver din sida, och som exempelvis google matchar mot vad människor söker efter på Internet. Har du prickat in några riktigt bra ord, samtidigt som du nischat dig något, har du riktigt stor chans att hamna högt upp bland resultatet och på så vis öka besökarantalet till din blogg.

Tycker du det verkar krångligt att hålla koll på allt detta. Eller undrar du till exempel VART man skriver in all denna information jag nyss nämnt? Då kan jag lugna dig med att det finns massor med information om detta ämne ute på nätet.

En bra sida som tar upp ämnet är Hittaminsida.se, besök dem gärna för mer information.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *