App: Song Pop

Song Pop, spelet där du skall gissa vilken låt som spelas! Är detta ett nytt storspel på mobilen?

Vi har nyligen sett hits som Wordfeud, Draw Something och Rumble klättra på listorna bland spel till mobiler. De har funnits till Android och till iPhone/iOS.

Nu är det ett nytt spel som tar Appstore med storm, nämligen Song Pop! Jag kan nämna direkt att detta är ett spel som det blir svårt att fuska i…

Du spelar spelet ungefär som Draw Something, dvs turbaserat. Du kör din omgång och skickar sedan över utmaningen till en kompis i spelet och låter den personen att köra samma runda. Spelet räknar sedan ihop era poäng och dem som är bäst och snabbast vinner rundan.

Vad går nu detta spelet ut på då?

Man väljer en musikkategori bland flera olika, till exempel ”80s Classics”, ”Love Songs”, ”Modern Hits” eller ”Classic Rock” osv… Rundan räknas ner och utmaningen börjar.

Spelet spelar sedan upp 5 st ljudklipp i tur och ordning, och du skall vara så snabb som möjligt på att identifiera artisten, låten eller kanske årtalet. När du gissat klart, skickar du över utmaningen till en vän som sedan kör sin omgång och väljer en ny kategori.

Riktigt roligt och appen fyller faktiskt ett litet tomrum bland allt ritande och ordgissande. Musiken är oroginal och licensiera till Song Pop! Mycket bra!

Jag rekommenderar verkligen spelet, och det är just nu gratis i AppStore, så det är bara att ladda ner! (Nu återstår det bara att se hur lång tid det tar innan någon frågar efter fusk till Song Pop!)

Song Pop för iPhone
Song Pop - FreshPlanet Inc.

Song Pop för iPad
Song Pop - FreshPlanet Inc.

Finns även för Android på Google play store här!

OBS, den som spelar i filmklippet har uppenbarligen spelat några gånger för han/hon sätter låtarna utan att knappt hört dem!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *